От днес започваме да работим по мотивите за вота на

...
От днес започваме да работим по мотивите за вота на
Коментари Харесай

БСП обяви, че работи по мотивите за вота на недоверие срещу кабинета

От през днешния ден започваме да работим по претекстовете за вота на съмнение против държавното управление, като на група ще обсъдим всички детайлности по вота, сподели пред публицисти водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. За да тръгнем да събираме подписи, би трябвало да предоставим нашите причини за претекстове за подобен избор, добави Нинова и означи, че претекстове има задоволително и хората го знаят, само че опазването на здравето е може би системата в най-тежко състояние.

По отношение на плануванаъа промяна в здравната система, Корнелия Нинова сподели, че от Българска социалистическа партия не утвърждават това, че от хората ще се изисква да внасят в допълнение пари под формата на здравна застраховка, а ще получат същата услуга с ниско качество и няма да имат достъп до лечебни заведения. По думите й до момента доплащането се предоставяше под масата, а в този момент това става узаконено закононарушение. В опазването на здравето има задоволително пари, просто се източват, крадат и няма надзор, сподели Нинова и добави, че не са върнати и тези милиард и половина, които " Дянков е прибрал от здравната каса и е вкарал в бюджета ".

Според водача на Българска социалистическа партия средства има, нужен е различен метод за разходването им, като този метод се предлага от партията във " Визия за България ", където е заложен качествено друг модел на опазване на здравето. Ще изложим тези причини и по време на вота на съмнение, добави Корнелия Нинова.

По думите на Нинова Българска социалистическа партия има рецензии с изключение на към предложенията за здравна промяна, и към цялостното положение на системата. Има множеството закрити общински болници- в огромни региони хората в страната нямат достъп до опазване на здравето и пътуват по 80 километра за раждане, което е неуместно, сподели още Нинова. Според нея не може и всяка болница да си прави търгове, от което се качват цените на медикаментите. Нашето предложение е страната в лицето на Министерство на здравеопазването да направи централен търг за всички лечебни заведения, като по този начин ще се понижат цените, тъй като се поръчва по-голямо количество, сподели Нинова. От Българска социалистическа партия оферират и ресурса от здравната каса да се употребява от държавните и от общинските лечебни заведения, частните, в случай че желаят да са търговски сдружения и да развиват комерсиална активност, да си основат частни фондове.

Вотът е против държавното управление и цялостната им политика в региона на опазването на здравето, сподели Корнелия Нинова в отговор на въпрос дали този избор е ориентиран единствено към министър Ананиев, който е от шест месеца на поста. " Но господин Ананиев беше и зам.-министър на финансите, забавно е, че неговият екип тогава прибра парите от здравната каса, а в този момент чакаме като здравен министър да изиска от финансовия да ги върне, добави Нинова.

В отговор на въпрос дали приема рецензията на Цветан Цветанов, че от Българска социалистическа партия основават напрежение, а не оферират нищо, Нинова сподели, че стопира да разяснява Цветанов. Вече имах мотив да кажа, че ще беседваме и отговаряме единствено на хора, които са прочели " Визия за България ", другояче няма смисъл да си губим времето, добави тя.

В отговор на друго запитване Нинова сподели, че в петък е станало ясно, че без гласовете на Движение за права и свободи ще се разпадне Народното събрание. Тя добави, че изпитва жалост към Патриотите, които от думите " Ще изтрием постоянно Движение за права и свободи от властта " са стигнали до състояние да се молят на депутатите от Движение за права и свободи, с цел да съществуват и да вземат участие във властта, което по думите й е най-малкото безпринципно.

По отношение на неприсъствието в Народното събрание на всички депутати от Българска социалистическа партия, Нинова сподели, че и по този начин от партията могат да наблюдават политическия живот. Тя добави, че 20 души са в Народното събрание и са задоволително дейни както да пазят позиции на Българска социалистическа партия за България, по този начин и да подлагат на критика неверни решения на ръководещото болшинство. По думите й доста потребни са се оказали срещите в страната, като до момента са се присъединили над 5000 души -специалисти, специалисти и има голямо количество оферти по " Визия за България ", които ще се конкретизират в окончателния вид през декември. Това е другият метод за правене на политика - да се търсят хрумвания от доста хора отвън нас, освен партийна платформа, изключително по надпартийни тематики като демографска злополука, обучение, опазване на здравето, сподели още Корнелия Нинова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР