От днес започва ваксинацията на бездомници в Русе. Тя ще

...
От днес започва ваксинацията на бездомници в Русе. Тя ще
Коментари Харесай

Ваксинират бездомните хора в Русе

От през днешния ден стартира имунизацията на бездомници в Русе. Тя ще се прави с помощта на Регионалната здравна ревизия и Червения кръст.

В спешната столова на Червения кръст през зимните месеци десетки бездомници получаваха своята безвъзмездна порция храна и консумативи. Сега обаче този център ще се трансформира в спонтанна лечебница, където ще се имунизират бездомници.

Целта е да се помогне на бездомните хора, тези, които са най-уязвими, и при тяхно персонално предпочитание да се ваксинират против ковид, изясни в " Денят стартира " доктор Елисавета Светославова от РЗИ-Русе. По думите й, бездомните хора са рискови освен за себе си, само че и за близките изключително в случай че безсимптомно развият заболяването.

" Ваксинацията беше планувана за месец март, когато ползата към " Астра Зенека " беше извънредно огромен на младежи и имунизацията се изчерпа тъкмо в деня, преди да имунизираме бездомните хора. След доставяне с " Астра Зенека " и след изключителния отлив от тази ваксина, съгласно мен безусловно безпочвен, ние организирахме и през днешния ден в 10.00 ч. ще имунизираме бездомни хора при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения ", сподели още доктор Светославова.

Около 25 души да показали интерес да бъдат имунизирани. Днес ще бъдат ваксинирани 10 индивида, като през 15 минути е изработен графикът, сподели Антоанета Ябанозова от БЧК-Русе. Всеки, който получи някакво неразположение, може да потърси помощ, информация и поддръжка от БЧК.

Репортер: Теодор Стамболиев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР