От днес започва така дълго чаканото поетапното разхлабване на ковид

...
От днес започва така дълго чаканото поетапното разхлабване на ковид
Коментари Харесай

Край със сертификата, от днес е в историята - вижте какво е позволено

От през днешния ден стартира по този начин дълго чаканото поетапното разхлабване на коронавирус ограниченията у нас.

В магазините и заведенията, както и в закритите публични места към този момент ще се влиза без " зелен документ ", оповестиха от Министерството на здравеопазването.

От през днешния ден се възвръща присъственото образование във висшите учебни заведения при следните условия:
въведено е образование по график, при което не се позволява по едно и също време осъществяване на на практика или семинарни извършения на повече от 50% от групите, както и разбъркване на групи; създадена е организация за осъществяване на лекции при 50% претовареност на помещенията; извършва се постоянно проветряване на всеки час и стерилизация на пространствата, хигиена на ръцете и носене на защитни маски за лице от студентите и преподавателите.
Остава обаче условието за постоянно проветряване, стерилизация на пространствата и носене на защитни маски за лице от студентите и преподавателите.

От 29 март отпада условието за проучване с щадящи проби в учебните заведения в страната.

Правителството твърди, че повода за решението е оправянето с вълната от COVID-19, породена от разновидността Омикрон. Властите настояват, че макар облекченията щели да не престават да стимулират хората да се имунизират, само че не показаха идея по какъв начин ще го сторят. От изявленията им се разбра, че и след 20 март ще продължи да се изисква да се носят маски, само че не стана ясно дали те ще са наложителни или целесъобразни.

На фона на отпадащите една по една коронавирус ограничения, основния държавен здравен контрольор Ангел Кунчев разяснява, че у нас се вижда дребен растеж на заболеваемостта, който обаче поради протичнането на болестта не е стеснителен.

На фона на всичко това процентът изцяло имунизирани у нас продължава да гравитира към 30.

Припомняме ви, че " зеленият документ " за действия на закрито беше въведен през октомври 2021 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР