От днес започва Седмицата на гората - професионалният празник на

...
От днес започва Седмицата на гората - професионалният празник на
Коментари Харесай

10 000 проверки са извършили горските служители от началото на извънредното положение

От през днешния ден стартира Седмицата на гората - професионалният празник на лесовъдската гилдия, на горските инспектори, надзиратели и многочислените чиновници и служащи в горите. Празникът се отбелязва за 95-ти път, показват в известие от Изпълнителната организация по горите.

" Тази година е друга. Времената, в които сме изправени да живеем през днешния ден, са сложни - не дават мотив за празници. Независимо от комплицираната конюнктура всички лесовъди не престават да извършват своя дълг. Изказвам дълбока признателност на всички Вас, които сега сте на терен и изпълнявате отговорно своите действия ". Това споделя инж. Мирослав Маринов, изпълнителен шеф на ИАГ в обръщението си към лесовъдската гилдия по случай Седмица на гората.

За интервала от оповестяване на изключителното състояние до сегашния миг от чиновниците на Изпълнителна организация по горите, държавните горски предприятия и районните дирекции по горите са осъществени съвсем 10 000 инспекции. Констатирани са 350 нарушавания, за което са формирани 232 акта, осведомят от организацията.

Голяма част от горските чиновници, като се изключи че правят ежедневните си отговорности, интензивно се включват в помощ на други органи и институции. Екипите имат подготвеност и оказват помощ на възрастни хора и такива в затруднено състояние на територията на цялата страна. Маринов благодари на сътрудниците си, които заделяйки от персоналните си средства, се включват в дарителски благотворителни акции в поддръжка на нуждаещи се.

Тази година всички прояви и събития, с които се отбелязва Седмицата на гората са отсрочени по отношение на оповестеното изключително състояние. Като опция на всички анулирани събития ИАГ насочва предизвикателство към подрастващите да пишат, рисуват, творят за гората. Докато са вкъщи, децата могат да си спомнят свои прекарвания, страсти, случки в гората или просто да употребяват въображението си, с цел да творят. Целта на самодейността е да се предизвикват младежите да споделят своите страсти посредством творчество, както и да сложи акцент върху гората и възпитанието на подрастващите в обич и грижа към природата. Няма ограничавания за възраст, както и за жанра на творбите.

Своите истории, разкази, стихове, есета или фотоси на рисунки, съпроводени с името, годините, телефон за връзка, града, в който живеят и учебното заведение, в което учат, дребните природолюбители могат изпращат на ел. адрес: [email protected] до 30 април 2020 година

Всички творби ще бъдат оповестени на страницата на Агенцията и нейните структури.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР