От днес започва ремонтът на първите 12 км от автомагистрала

...
От днес започва ремонтът на първите 12 км от автомагистрала
Коментари Харесай

69 млн. лв. е прогнозната стойност на ремонта на 12 км от Тракия

От през днешния ден стартира ремонтът на първите 12 км от автомагистрала " Тракия " в платното за Бургас от общо 52 км, които ще бъдат актуализирани поетапно, оповестиха от пресцентъра на Агенцията " Пътна инфраструктура ".
Още по тематиката
Участъкът, който ще се ремонтира, е от 156-и км, след пътен възел " Белозем ", до 168-и км преди пътен възел " Оризово ". По време на строителните действия трафикът ще се реализира в двете посоки в платното за София, като скоростта на придвижване ще е до 70 км/ч. Необходимо е водачите да карат с нараснало внимание и да съблюдават прецизно поставената пътна сигнализация, предупреждват от АПИ.

Днес се слагат сигнализация и пътни знаци за въвеждане на краткотрайната организация на придвижване в 12-километровия сектор, вторник на обекта стартира същинската строителна активност.

Заради ремонтните работи ще бъде затворена връзката на пътен възел " Плодовитово " от Автомагистрала " Тракия " в платното за Бургас към третокласния път Оризово - Плодовитово - Първомай. Пътуващите за Първомай могат да слязат от автомагистрала " Тракия " при Чирпан и да се върнат назад към Плодовитово и Първомай по второкласния път II-66.

Дейностите в 12-километровата права включват цялостна замяна на асфалтовата настилка, възстановяване на отводняването, полагане на нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничаващи системи. Ремонтът ще се извършва от сдружението " Автомагистрали ", с което Агенция " Пътна инфраструктура " има контракт по Закон за обществените поръчки за поддържане на автомагистрала " Тракия ".

Предвижда се ремонтът на 12-те км да завърши в края на октомври - началото на ноември.

Прогнозната стойност на ремонта на 12-километровия сектор е 89 млн.лв. Цената се разисква сериозно в обществените мрежи.

" Това са настоящи пазарни цени все още, преди години, когато е строен секторът, цените са били напълно разнообразни ", изясни пред bTV Даниел Иваничков от АПИ.

Гаранцията, според закона, е 2 години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР