От днес започва ремонт на бул. Президент Линкълн в столичния

...
От днес започва ремонт на бул. Президент Линкълн в столичния
Коментари Харесай

Движението по основен булевард в столичния кв. "Овча купел" ще е ограничено за месец

От през днешния ден стартира ремонт на бул. " Президент Линкълн " в столичния кв. " Овча купел ", което ще докара до ограничение на придвижването по него, оповестиха от общината. Първият стадий от строително-ремонтните действия е от ул. " Карел Трънка " до ул. " Сребърни звънчета ", като по-късно ремонтът продължава до ул. " Зеленика " при метростанцията, която се построява сега.

До 28 юни се затваря за ремонт секторът на булеварда от ул. " Карел Трънка " до ул. " Д-р П. Димков ". Стеснява се трасето от булеварда сред ул. " Д-р П. Димков " и ул. " Сребърни звънчета ", като придвижването ще се прави в двете посоки по едното пътно платно.

Ремонтът обгръща 3.24 км и включва замяна на асфалтовата настилка на пътните платна, създаване на тротоари там, където липсват, и възобновяване на съществуващите от двете страни на булеварда. Подменят се бордюрите като при входове ще бъдат намалени. Обновява се уличното осветяване. Подменят се и антипаркинг колчетата по цялата дължина на двата тротоара. Всички пешеходни пресичания ще са с намалени бордюри и тактилни плочи в помощ на хората с повредено зрение. Нови светофарни уредби се слагат на трите контролирани кръстовища.

За времето на ремонта се изместват автобусни спирки " Пазара " Овча купел " на бул. " Президент Линкълн " след ул. " Сребърни звънчета " в посока бул. " Никола Мушанов " и на автобусна спирка " Ж.к. " Овча купел – 2 " в посока крайна-начална спирка на автобусни линии с номера 11, 60, 73, 102 и нощната линия номер 3.

Стойността на плана е 4.8 млн. лева Срокът на осъществяване по контракт е 168 дни. Фирмата реализатор е " ГБС – Инфраструктурно строителство ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР