От днес започва ремонт на бул. Президент Линкълн в кв.

...
От днес започва ремонт на бул. Президент Линкълн в кв.
Коментари Харесай

Започва ремонт на бул. „Президент Линкълн“ в кв. „Овча купел“

От през днешния ден стартира ремонт на бул. " Президент Линкълн " в кв. " Овча купел ", оповестиха от Столичната община.

Строително-ремонтните действия стартират от ул. " Карел Трънка " до ул. " Сребърни звънчета ", като ще се работи на стадии до ул. " Зеленика " при метростанцията, която се построява сега.
От през днешния ден до 28 юни се затваря за ремонт секторът от бул. " Президент Линкълн " от ул. " Карел Трънка " до ул. " Д-р П. Димков ". Стеснява се трасето от булеварда сред ул. " Д-р П. Димков " и ул. " Сребърни звънчета ", като придвижването ще се прави в двете посоки по едното пътно платно.

Ремонтът обгръща 3,24 км и включва замяна на асфалтовата настилка на пътните платна, създаване на тротоари там, където липсват и възобновяване на съществуващите от двете страни на булеварда. Подменят се бордюрите, като при входове ще бъдат намалени. Обновява се уличното осветяване.

Подменят се и антипаркинг колчетата по цялата дължина на двата тротоара. Тротоарите ще бъдат приспособени в местата за секване в помощ на хората с повредено зрение.-->
Нови светофарни уредби се слагат на трите контролирани кръстовища.

Ремонтът на бул. " Линкълн " се прави по съществуващото състояние на пътя като се резервират габаритите на пътните платна.

Стойността на плана е 4,8 млн. лева с Данък добавена стойност. Срокът на осъществяване по контракт е 168 дни. Фирмата - реализатор е ГБС-Инфраструктурно строителство.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР