От днес започва продажбата на винетките за 2018 година. За

...
От днес започва продажбата на винетките за 2018 година. За
Коментари Харесай

От днес започва продажбата на винетки за следващата година

От през днешния ден стартира продажбата на винетките за 2018 година. За първи път годишният стикер ще е годен от датата на пазаруването. Друга оригиналност са 3-месечните винетки.
В продажба ще бъдат пуснати над 2,1 млн. стикера, от които 900 хиляди са годишни винетки за леки коли. До края на януари в мрежата за разпространяване ще има общо 4,8 млн. винетки.
За първи път годишните винетки ще важат от датата на пазаруването им. Така, в случай че си вземем стикер на 2 март 2018 година, да вземем за пример, той ще важи до 1 март 2019-та. Досега валидността на годишната винетка беше до 31 януари, без значение от дата на закупуване.
За първи път от следващата година ще има и тримесечна винетка за леките коли - с цена 54 лева Целта е хората, които карат колите си най-много през лятото или по време на по-дълга отпуска, да употребяват стикер с по-кратък период.
За трета поредна година цените на всички винетки за леки коли са непроменени. Годишната е 97 лева, месечната 30 лева, а седмичната 15 лева Колкото по-дълъг е интервалът на годност, толкоз по-изгодна е цената. 2018-та ще е последната година, в която се употребяват хартиени стикери. С построяването на тол системата от 2019-та ще се премине към електронно таксуване.
При винетките за камиони над 3,5 тона единствената смяна е в цената на дневната винетка, която следващата година ще бъде 23 лева, при 21 лева сега.
До 31 декември т. година ще има паралелна продажба на винетки за 2017 година и 2018 година Това значи, че в случай че си купим седмична или месечна винетка за 2017 година, да вземем за пример на 31 декември, тя ще бъде валидизирана на 31 декември и ще може да се употребява през идващите седем дни или един календарен месец. Годишните стикери за 2017 година за всички типове транспортни средства са годни до 31 януари 2018 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР