От днес започва преброяването на земеделските стопанства в страната. В

...
От днес започва преброяването на земеделските стопанства в страната. В
Коментари Харесай

9 млн. лв. е бюджетът за преброяването на земеделските стопанства

От през днешния ден стартира преброяването на земеделските стопанства в страната. В него ще ще се включат 1500 преброители, които ще събират информация по авансово направен въпросник. Бюджетът за преброяването е близо 9 млн. лв., заяви БНР.

Преброяването на стопанствата се организира един път на 10 години. Броенето стартира през днешния ден, като до 18-ти септември фермерите ще могат да се преброят онлайн, а след тази дата потеглят анкетьорите. Те ще събират информация за: " Ползваната земя, отглежданите селскостопански животни, употребената земеделска техника, работната мощ и други действия в стопанството, постройките за животни ", изясни Николай Маринов от Земеделското министерство и подсети, че събраните данни се употребяват за статистически, а не за данъчни цели.

Експертът моли да се подава правилна информация, с цел да не се изкривява общата картина на земеделието ни. Например: " Не може България да е на последно място по рандеман на мляко някъде от към 3000 литра при кравите. Във всички страни е над 4000 литра. Това значи, че ние някъде крием, нещо е накриво ".

Преброяването ще продължи до 18-и декември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР