Oт днес започва мащабна дарителска акция на стойност 300 000

...
Oт днес започва мащабна дарителска акция на стойност 300 000
Коментари Харесай

Босовете на Лудогорец с нова мащабна дарителска кампания

Oт през днешния ден стартира огромна дарителска акция на стойност 300 000 лв. по самодейност на притежателите на Лудогорец Кирил и Георги Домусчиеви, взаимно с „ Български морски флот Порт Бургас”. 4 800 пакета с хранителни артикули ще бъдат доставени на фамилии в потребност. А в продължение на пет месеца храна ще получават и деца и младежи, настанени в центровете от фамилен вид.

Първото направление от акцията е ориентирано към фамилии, които поради изключителното състояние са в усложнение.

„ Ще бъдат разпределени 4800 дарителски пакета, които ще бъдат доставени до домовете на фамилиите два пъти в границите на две седмици. Пакетите съдържат съществени хранителни артикули - брашно, захар, олио, сирене, кашкавал, шпеков колбас”, сподели Светлана Маринова от „ БМФ Порт Бургас”.

Пакетите съдържат още маски за многократна приложимост, а в тези, които са предопределени за фамилии с деца, има и лакомства. Дарителите заложили на български артикули, създадени от локални компании.

Социалната комисия в Община Бургас, след консултация с донорите, определила и получателите на храната.

„ Пакетите ще доближат до майки с деца, които сега са в неплатен отпуск или по някакъв метод са прекратили трудовите си правни отношения, както и до подали заявки за обществен фонд COVID-19, само че по някаква причина не са утвърдени по критериите”, изясни Севдалина Турманова, ръководител на Обществения съвет в Бургас.

Вторият стадий от дарителската акция на Кирил и Георги Домусчиеви е ориентиран към деца и младежи в центровете от фамилен вид.

„ Вторият стадий от дарението стартира на следващия ден и ще продължи 5 месеца - до края на септември. Ще бъде приготвена храна за пет хранения дневно, която ще се доставя до центрове от фамилен тип”, изясни Светлана Маринов.

„ Аз благодаря в действителност за тази помощ, тъй като сега децата в нашите центрове за настаняване от фамилен вид имат потребност от спомагателни средства и в допълнение хранене. Това са петте ЦНСТ - два в квартал „ Ветрен”, два - в „ Меден рудник” и един - в „ Лазур”. В момента там са настанени 64 деца”, сподели Йорданка Ананиева, зам.- кмет на Община Бургас.

Първите 70 пакета с храна към този момент поеха към хората в потребност.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР