От днес започва изплащането на целевата помощ за отопление за

...
От днес започва изплащането на целевата помощ за отопление за
Коментари Харесай

Започва изплащането на помощите за отопление

 От през днешния ден стартира изплащането на целевата помощ за отопление за идния отоплителен сезон (1 ноември 2021 година – 31 март 2022 г.). Месечният й размер е повишен от 99,16 лв. на 104,71 лв.. Общата сума, която хората ще получат за целия зимен сезон, е 523,55 лв.. Плащането на цялата сума ще е еднократно.

Агенцията за обществено подкрепяне е наредила към банките и пощенските клонове нужните средства за погашение на помощите на хората, които са утвърдени през месеците юли и август. До момента са издадени 192 878 заповеди за разпределяне на помощта. Кандидатстването продължава до 31 октомври.

При преценката за отпущането на помощта не се вземат поради Covid добавките към пенсиите от 50 лв. и индексацията, направена от 1 юли, с цел да не отпаднат от системата най-нуждаещите се възрастни.

Документи за разпределяне на помощта могат да се подадат в дирекциите " Социално подкрепяне “ (ДСП) по сегашен адрес, посредством ПИК или електронен автограф в Системата за несъмнено електронно връчване, както и по пощата. Всеки искащ да кандидатства може да получи нужните документи за попълване на място в Държавно стопанско предприятие или да ги изтегли от страницата на Агенцията за обществено подкрепяне на адрес: https://asp.government.bg/bg/deynosti/sotsialno-podpomagane/sotsialni-pomoshti.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР