От днес започва изграждането на второ платно на 5-километровия участък

...
От днес започва изграждането на второ платно на 5-километровия участък
Коментари Харесай

Започна реконструкцията на пътя между Поморие и Ахелой

От през днешния ден стартира построяването на второ платно на 5-километровия сектор от път I-9 Слънчев бряг – Бургас, в правата сред Ахелой и Поморие. Първата копка на разширението на новите пет километра по тази права бе направена в наличието на министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Дончо Атанасов, регионалният шеф Вълчо Чолаков, кметовете на Бургас, Поморие, Малко Търново.


Пътят ще бъде четирилентов, срокът за осъществяване е 6 месеца. Имаме уверението на строителя и задача от премиера Бойко Борисов до началото на летния сезон пътят да бъде подготвен, сподели министър Нанков.
Николай Нанков: Днес не просто е благополучен ден за тази област, за туризма по нашето Черноморие, само че и за цяла България. Днешният петък 13-ти ще бъде съдбовен за тапите и пътно-транспортните катастрофи при прекосяването сред Бургас и Слънчев бряг. От наша страна ще изпълним нужния надзор. Познавайки строителите и с поддръжката на надзора и всички подкрепили плана – министър-председателят Бойко Борисов, Ивелина Василева в качеството ѝ на министър на околната среда и водите, народните представители от района, регионалният шеф и кметовете, съм уверен, че в границите на 187 дни и даже по-скоро ще приключим с ремонта на тази права.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР