От днес започна подаването на документи за кандидатстване в профилираните

...
От днес започна подаването на документи за кандидатстване в профилираните
Коментари Харесай

Започва подаването на документи за профилираните гимназии

От през днешния ден стартира подаването на документи за кандидатстване в профилираните и професионалните гимназии. За първи път то става единствено по електронен път. Документи ще се одобряват до 5 юни, а преимуществото е че родителите могат да заявят присъединяване на децата си в класирането когато и да е и от всяко място.


Междувременно през днешния ден просветното министерство разгласи систематизираните резултати от изпитите след 7-ми клас. Едва 33 от 100 точки приблизително имат седмокласниците по математика, по български резултатът е по- добър- приблизително 53 точки.

Тази година родителите могат да подадат документите за кандидатстване сами в специфична платформа, където избират училищатата и паралелките. Освен това могат да отидат и в учебното заведение на детето си и да получат помощ от готови учители.Така се случи през днешния ден в столичното 122-ро учебно заведение. След като бяха съветвани част от родителите подаваха незабавно електронно документи, други решаваха да го създадат от компютъра у дома.
Нели Дончева, родител Решихме да дойдем и да осведомяваме лице в лице, с цел да зададем някои въпроси, които имаме. Надявам се да се оправя, въпреки всичко имам някаква междинна просветеност. Предполагам, че няма да има проблем стига да не блокира системата. Елена Петрова, родител Все отново да се внимава с цифрите, веднъж подадено неверно по-късно няма връщане и може да донесе отчаяние за родители и деца.
Трябва да се знае, че системата е отворена непрекъснато, в нея може да се поправя, да се разместват и трият паралелки, само че когато се натисне бутона " запиши " връщане обратно няма. Все отново преимуществата на електронния вид са неоспорими.
Ваня Кастрева, шеф на РУО, София Той подсигурява изключителна обективност, действеност, той не губи времето на родителите даже да се откъсват от работа, даже в случай че са на отмора, където и да е фамилията може в действителност в комфортно за тях време да свършат тази виновна работа.
При третия метод родителят отива в училище- гнездо и експерт попълня електронно паралелките. С това нареждане ще се взе участие и на второто класиране. А първото ще излезе до 11 юли.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР