От днес за влизане в сградата на общината и в

...
От днес за влизане в сградата на общината и в
Коментари Харесай

Община Първомай въведе зелен сертификат за служителите си

От през днешния ден за влизане в постройката на общината и в общинска администрация в Първомай се изисква зелен документ. Това заяви за Българска телеграфна агенция кметът на Първомай Николай Митков. Достъп има и за чиновниците, които показват документ за преболедуване, за тест или за съществуване на антитела. Тези, които нямат подобен документ, ще вършат три пъти в седмицата антигенни проби, които община Първомай е закупила със средствата, преведени от страната за коронавирус ограничения.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29749
Тази заран за първи път е извършено тестването и, по думите на Митков, не е имало чиновници, които да се възпротивят или да откажат да бъдат тествани. Тестването е минало бързо и безболезнено, като след негативен резултат служителят е допускан до постройката на общината, сподели кметът. И разясни, че условието за зелен документ не важи за елементарните жители, като те имат достъп единствено до места за жители и при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения. На тези места има обезпечени маски за еднократна приложимост, дезинфектанти и чиновник, който следи да няма скупчване на хора.

Тестове са обезпечени за един месец, по-късно ще се направи равносметка дали има нови имунизирани чиновници и се по какъв начин се развива пандемията, тогава може да се премине на тестване два пъти в седмицата, разясни Митков. До този миг в Община Първомай към 60 % от работещите там са имунизирани, преболедували или имат антитела. Останалите 40 % се тестват три пъти в седмицата. Николай Митков сподели, че има хора, които не са пристигнали на работа, тъй като имат висока температура и признаци, сходни на COVID-19, които след това ще се потвърдят дали са заболели или не. Той добави, че преди Коледа в отдел " Данъчно звено " е имало шестима инфектирани. В идната " Омикрон вълна " е много притеснително, в случай че огромна част от администрацията липсва, това значи блокиране на работата, а следва подготовката на новия бюджет, доклад на остарелия и настоящата работата, тъй че няма по какъв начин да си позволим да допуснем в общината инфектиран чиновник на работа, разясни още Митков.

Първомай е втората община в област Пловдив, която вкарва условие за зелен документ на чиновниците си след община Кричим.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29749  В столичната детска болница са имунизирани 100 деца против COVID-19 В столичната детска болница са имунизирани 100 деца против COVID-19  Филипинските управляващи не разрешават на неимунизираните поданици на столицата Манила да употребяват градския превоз Филипинските управляващи не разрешават на неимунизираните поданици на столицата Манила да употребяват градския превоз  Нови противоепидемични ограничения на територията на област Кюстендил Нови противоепидемични ограничения на територията на област Кюстендил
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР