От днес, за месец и половина любителите на риболова ще

...
От днес, за месец и половина любителите на риболова ще
Коментари Харесай

За месец и половина сгъваме риболовните такъми

От през днешния ден, за месец и половина феновете на риболова ще би трябвало за месец и половина да приберат риболовните си принадлежности.

Причината е, че влиза в действие възбраната за улов на пролетно – лятно размножаващите се риби в рибностопанските обекти, намиращи се до 500 м надморска височина.

За това припомнят от земеделското министерство. През тази година възбраната, която е според наредбите на член 32 алинея 1 от Закон за риболовство и аквакултури (ЗРА), ще бъде в действие до 31 май.

За рибностопанските обекти, намиращи се от 500 до 1500 м надморска височина, възбраната е в действие от 1 май 2017 година до 15 юни.2017 година От 15 април 2017 година до 15-ти май в това число е неразрешен уловът на карагьоз (дунавска скумрия) в българския сектор на река Дунав. В същия интервал е неразрешен и улова на попчета във водите на Черно море с мрежени риболовни уреди, като се изключи риболовния апарат волта.

Забранен е и уловът на калкан във водите на Черно море през интервала от 15 април 2017 година до 15 юни 2017 година в това число, според Регламент (ЕС) 2016/2372 на Съвета от 19 декември 2016 година за установяване на опциите за лов на риба на някои рибни ресурси и групи рибни ресурси за 2017 година в Черно море. През интервала на възбраната всички стационарни и други риболовни уреди би трябвало да бъдат извадени от водата.

В Русенско любителският лов на риба през интервала на възбраната ще бъде позволен в следните водни обекти:
старите корита на р. Янтра сред землището на гр. Бяла и с. Полско косовообщински язовир в землището на с. Тетовообщински язовир в землището на с. Щръклево.
Област Велико Търново

остарели речни корита на р. Янтра:

– землище на с. Раданово; землище на гр. Полски Тръмбеш; землище на с. Петко Каравелово, общ. Полски Тръмбеш; землище на с. Куцина, общ. Полски Тръмбеш; землище на с. Крушето, общ. Горна Оряховица; землище на с. Драганово, общ. Горна Оряховица; землище на с. Върбица, общ. Горна Оряховица.

– остарели речни корита на р. Росица:

землище на с. Крушето, общ. Полски Тръмбеш; землище на гр. Бяла църква, общ. Павликени; землище на с. Михалци, общ. Павликени. баластриери:

землище на с. Дичин; – землище на с. Писарево.

напоителни и отводнителни канали:

– околност „ Блатото ”, гр. Свищов — запад. река Шнав:

– лиман на ХК „ Свилоза “, р. км. 559.

Област Разград
бент. Бялата
Област Шумен

– бент. Свинеугояване – гр. Шумен; баластриера – с. Радко Димитриево, общ. [Пумен; бент. Соара – с. Мараш, общ. Шумен.

Област Плевен
бент. Телиш – общ. Червен бряг;яз. Садината, землището на гр. Пордим;яз. Горни Дъбник, общ. Долни Дъбник — в сектора от южната страна на язовирната стена, земната част в продължение на един километър до дребната дига на язовира; каналът, приближаващ от язовир Каменец, който пресича пътя сред гр. Левски и с. Сеновци.
tvn.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР