От днес всички пристигащи от България в Кипър задължително трябва

...
От днес всички пристигащи от България в Кипър задължително трябва
Коментари Харесай

Кипър иска отрицателен PCR от пристигащи българи

От през днешния ден всички идващи от България в Кипър наложително би трябвало да имат документ за негативен тест за ковид. Правителството в Никозия включи страната ни в групата на страните с по-висок риск за разпространяване не COVID-19. Решението оповестиха от здравното министерство в страната, представени от БНР.
България мина от група А - на безвредните страни, в група Б - на рисковите, поради трима открити пасажери, пристигнали с полет от София. От здравното министерство изясняват дейностите си като " защитна мярка ".
Пред БНР представителят на министерството Маргарита Кириаку разяснява, че всички жители на страните от група Б, би трябвало да си създадат PCR тест за ковид в страната си до 72 часа преди полета, а не да се изследват след кацането си на острова.
Пътниците от полетите от България обаче могат да бъдат подложени на спомагателен тест на кипърските летища, в случай че попаднат в инцидентната извадка на 300 души дневно, които локалните здравни управляващи изследват на място.
Всички влизащи в Кипър също по този начин би трябвало да попълнят авансово въпросник, декларация, както и да дават друга изисквана информация за пътуването си в особено основана електронна платформа за полетите.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 29 юни
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР