От днес всички пристигащи от България в Кипър задължително трябва

...
От днес всички пристигащи от България в Кипър задължително трябва
Коментари Харесай

Пътуваме до Кипър само с отрицателен PCR тест

От през днешния ден всички идващи от България в Кипър наложително би трябвало да имат документ за негативен тест за ковид . Правителството в Никозия включи страната ни в групата на страните с по-висок риск за разпространяване на инфекцията.

Решението за прекачване на България в група Б, на по-рисковите страни, от досегашната по-безопасна група А , бе оповестено от Министерството на здравеопазването като „ защитна мярка ” против вноса и разпространяването на вируса на острова.  Прекатегоризацията бе направена поради повишения риск в страната ни и след установяването на инфектирани пасажери в полетите от България до Кипър .

Досега са доказани три такива случая.

Всички идващи от група Б, каквито в този момент са и българите, би трябвало да създадат PCR тест за ковид в страната си до 72 часа преди полета, а не да се изследват след кацането си на острова, акцентира за БНР представителят на здравното министерство Маргарита Кириаку.

Пътници от полетите от България обаче могат да бъдат подложени на спомагателен тест за вируса на кипърските летища,
в случай че попаднат в инцидентната извадка на 300 души дневно, които локалните здравни управляващи изследват на място.

Всички влизащи в Кипър също по този начин би трябвало да попълнят авансово въпросник, декларация, както и да дават друга изисквана информация за пътуването си в особено основана електронна платформа за полетите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР