От днес всички форми на телесни наказания на деца са

...
От днес всички форми на телесни наказания на деца са
Коментари Харесай

Уелс: Всички форми на телесни наказания на деца са незаконни от днес

От през днешния ден всички форми на телесни санкции на деца са противозаконни в Уелс. С това се анулира отбраната на “разумното наказание” от английското право, което съществуваше от 2020 година Критиците считат, че законът ще даде опция за наказателно гонене против родители, само че държавното управление на Уелс съобщи, че ще отбрани правата на децата.

Децата и възрастните в Уелс ще имат идентична отбрана против набези. Законът ще се ползва за всички в Уелс, в това число тези, които единствено посещават Уелс, и ще обгръща всички, виновни за детето, до момента в който родителите отсъстват.

Този принцип и до момента бе заложен в уелския закон, само че няма да има повече сиви зони като тази на „ отбрана на рационалното наказване “, разясняват законодателите. Досега в Уелс - както към момента е в Англия и Северна Ирландия - удрянето на дете беше нелегално, само че позволено, в случай че става дума за " рационално наказване ". Шотландия вкара възбраната за физическото наказване на деца през ноември 2020 година

Представител на една от водещите благотворителни организации за деца, " NSPCC ", съобщи, че до момента децата са били единствената група в обществото, чиито представители е било възможно да бъдат удряни при избрани условия. Не се позволяват телесни санкции на възрастни или животни, тъй че е неуместно това да е задоволително за децата, акцентира той.

Според експертите от Кралския лицей на общопрактикуващите лекари в Уелс, има задоволително доказателствата за вредата от телесните санкции на деца, които не носят никаква изгода, която да не може да бъде реализирана посредством различен способ за дисциплиниране, само че има регистриран необятен набор от вреди, които могат да продължат цялостен живот.

Учителите също поддържат закона, отменящ телесното наказване, и показват убеденост, че децата би трябвало да бъдат възпитавани посредством добър модел за подражателство, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР