От днес влизат в сила по-строгите наказания за хора, които

...
От днес влизат в сила по-строгите наказания за хора, които
Коментари Харесай

По новите правила: Конфискуваха камион и автомобил на шофьори с алкохол в кръвта и наркотици

От през днешния ден влизат в действие по-строгите санкции за хора, които карат с над 1,2 промила алкохол или след приложимост на опиати. За такива извършители Наказателния кодекс към този момент планува и лишаване на моторно транспортно средство. Когато то е благосъстоятелност на трето лице - нарушителят би трябвало да заплати равностойността на автомобила.

Полицаите в Бургас още през днешния ден хванаха два такива случая. Задържан е лидер на тежкотоварен автомобил с 3 промила зад кормилото, а различен е карал след приложимост на опиати. Автомобилите са конфискувани, заяви шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас. Те ще престояват на паркинги на Министерство на вътрешните работи.

" И двата случая са отработени, според измененията в Наказателен кодекс. С протокола за оглед на местопроизшествието и двете моторни транспортни средства са конфискувани ", съобщи ст. комисар Калоян Калоянов, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас.

" Законодателят не е планувал може да се отнеме, а е безапелационен, че следва да се отнеме. Въпрос на доказване на собствеността на този автомобил - дали е негова благосъстоятелност, дали е на неговия шеф, само че при всички случаи в закона написа, че в случай че не е притежател, да бъде импортирана съответната равноценност на този автомобил ", съобщи Мария Маркова - началник на Районна прокуратура-Бургас.

Автор: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР