От днес влизат в сила ограниченията за броя на посетителите

...
От днес влизат в сила ограниченията за броя на посетителите
Коментари Харесай

От днес влизат в сила ограниченията за посещения на Акропола в Атина

От през днешния ден влизат в действие рестриктивните мерки за броя на посетителите на Акропола в гръцката столица Атина, заяви телевизия Скай.

Туристите на най-посещавания археологически обект в Гърция би трябвало да резервират авансово часове за посещаване в интервалите от 8 до 12 часа и от 12 до 20 часа и билети от електронната платформа hhticket.gr.

Хората със специфични потребности ще могат да посещават Акропола без ограничавания в комфортно за тях време.

В първия четиричасов пояс ще могат да влязат общо 8 хиляди души, а през останалия осемчасов период ще се позволяват до 13 хиляди души. 

Промените са част от пилотната стратегия на гръцкото Министерство на културата и спорта, която ще способства за възстановяване на прекарването на туристите и за сигурността на паметника и чиновниците на обекта.

Програмата за часовите пояси ще влезе в действие за всички археологически обекти, които оферират електронни билети от 1 април 2024 година, заяви министърът на културата Лина Мендони, представена от Българска телеграфна агенция.

Мендони предизвести, че заради естеството на археологическия обект не може да се осъществят услуги с „ пропускане на опашката “ и това е машинация, в случай че частно лице предлага билет с сходна услуга.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР