От днес влизат в сила новите правила при регистриране на

...
От днес влизат в сила новите правила при регистриране на
Коментари Харесай

Регистрират колите по нови правила


От през днешния ден влизат в действие новите правила при вписване на пътни транспортни средства. Три са главните моменти в записаните нови правила:

Първият касае продавачите на ППС. Те към този момент няма да бъдат длъжни да показват пред „ Пътната полиция" контракта за покупко-продажба. Казано на известен език – „ отписването “ на колите им ще е обвързване на нотариусите, пред които се изповядва договорката.

Вторият значим миг е за купувачите. Тяхно обвързване е регистрацията на закупено ППС да се извърши в период от един месец. Новите правила важат както за регистрирани у нас ППС, по този начин и за закупени от чужбина. Важно за купувача е да знае, че в случай че не извърши задължението си по регистрация на закупеното от него пътно транспортно средство до два месеца, тогава регистрацията ще бъде прекъсната автоматизирано.

Третата смяна касае построяването на връзка сред нотариусите, които изповядват покупко-продажби за покупко-продажба, и системата на „ Пътна полиция “. От отдел „ Пътна полиция “ при Главната дирекция „ Национална полиция “ прецизират, че все още Министерство на вътрешните работи и Нотариалната камара работят по техническата съгласуваност на системите. Иначе казано „ отписването “ на колите ще е обвързване на нотариусите, пред които се изповядва договорката. Полицията ще добива информацията по длъжностен метод, като ще е обвързвана с нотариусите посредством електронна система. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР