От днес влизат в сила нови временни противоепидемични мерки, които

...
От днес влизат в сила нови временни противоепидемични мерки, които
Коментари Харесай

Коронавирус в България: от днес нови мерки в цялата страна


От през днешния ден влизат в действие нови краткотрайни противоепидемични ограничения, които ще важат в цялата страна до 18 август в това число. Носенето на маска в магазините към този момент не е наложително. Ето какви са новите правила:

Българското здравно министерство вкара краткотрайни противоепидемични ограничения, които ще важат в цялата страна от 11 до 18 август. От през днешния ден в магазините към този момент не се изисква.
Редакцията предлага
Къде би трябвало да се носи маска

Такава ще би трябвало да бъде носена единствено когато жителите се намират в лечебни заведения, аптеки, оптики, профилирани институции за даване на обществени услуги и в обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни. Маски ще се изискват също в градския превоз и спирките и метростанциите на закрито.

Такава заповед подписа преди два дни министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев предвид на настоящата обстановка. Тя цели уеднаквяване на противоепидемичните ограничения в страната. Изключение от условието за носене на маска се позволява за деца до 6-годишна възраст.

Тази заповед анулира действието на предходната (за София и някои други области), в която до 19 август беше наложително носенето на маска на всички места на закрито.

Какво важи за работното място и детските градини

В заповедта се показва още, че работодателите и органите по назначение провеждат провеждането на противоепидемични ограничения в работните пространства, в това число постоянно проветряване и дезинфекция; недопускане на лица с прояви на остри респираторни заболявания до работните пространства и инструктаж за вярна хигиена. При опция работата може да бъде проведена и в отдалечена форма или при работно време с променливи граници.

В детските ясли и детските градини би трябвало да се организира утринна инспекция за недопускане на деца с клинични признаци на Ковид-19 и други заразни заболявания. Всекидневни инспекции са наложителни и в профилираните институции за даване на обществени услуги за деца и възрастни.

***
Вижте и това видео от нашия списък - от декември 2021:
" Елате да се ваксинирате ": един ден с двама лекари от Враца
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР