От днес влизат в сила електронните рецепти, но не всички

...
От днес влизат в сила електронните рецепти, но не всички
Коментари Харесай

Електронните рецепти влизат в сила

От през днешния ден влизат в действие електронните предписания, само че не всички аптеки са подготвени за тази стъпка.

Изписаните от персоналния доктор лекарства могат бъдат получени от пациентите, откакто продиктуват на фармацевта ЕГН-то си и датата на издаване на рецептата, заяви заместник-министърът на опазването на здравето Жени Начева. Няма да има потребност и от рецептурната брошура.

На този стадий ще продължи издаването на предписания и на хартия. И още: характерните, да вземем за пример зелените, предписания ще бъдат изписвани единствено на хартия.

До средата на идната година продължава издаване и на хартиени предписания, защото не всички аптеки са пренастроили софтуера си, разясни Жени Начева:

" На първия стадий най-вероятно няма да са всички аптеки, тъй като това зависи от софтуерните разработчици на съответните аптеки. Ще дадем нужното време да се включат всички аптеки ".

До края на годината и началото на идната ще стартира първото тестово пускане на системата за електронни предписания. Това заяви през вчерашния ден пред БНР Антон Вълев, ръководител на Националната аптечна камара. Най-вероятно ще има временен интервал, в който ще могат да се купуват медикаменти и с хартиени предписания, уточни той пред БНР.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР