От днес влиза в сила забраната за внос на част

...
От днес влиза в сила забраната за внос на част
Коментари Харесай

Влиза в сила забраната за внос на част от украинските стоки в България

От през днешния ден влиза в действие възбраната за импорт на част от украинските стоки. Решението бе взето от Министерски съвет на съвещание предходната седмица. Причината за това е опцията да не бъде осъществена българската продукция, което може да докара до големи загуби за производителите. Така страната ни се трансформира в четвъртата в Европа наложила ембарго върху вноса на украински артикули след Полша, Унгария и Словакия. 

" България последва образеца на 3 други страни с опасенията, че нашият пазар е в действителност задоволително пренаситен от култури. Имаме продукции за няколко милиарда, които считаме, че в случай че не вземем спомагателни ограничения, мъчно ще осъществяваме на пазара и ще поносим доста съществени загуби, съобщи министър Гечев след съвещанието на Министерски съвет предходната седмица.

В края на седмицата от Министерството на аграрната политика на Украйна обявиха, че двете страни са се договорили през България да минават директни артикули. 

Утре ще се организира Съвет на министрите на земеделието на Европа, където Явор Гечев ще вземе присъединяване. По време на съвещанието се чака да се организира и полемика за пазара на селскостопански артикули.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР