От днес влиза в сила забраната за риболов. Забраната се

...
От днес влиза в сила забраната за риболов. Забраната се
Коментари Харесай

От днес влиза в сила забраната за риболов

От през днешния ден влиза в действие възбраната за лов на риба. Забраната се вкарва за Черно море, река Дунав и вътрешните водни обекти за да не се пречи на пролетното размножаване на рибите.

Със заповед на земеделския министър Кирил Вътев се не разрешава риболова на карагьоз в българския сектор на река Дунав от първи до 31 май и на попчета в Черно море от през днешния ден до 15 май. Със заповедта се удължава възбраната за улов на бяла риба и щука и в българския сектор на Дунав до 31 май.

Забраната за лов на калкан е от 15 април до 15 юни, като в този интервал се не разрешават освен лов, само че и прекачване, задържане на борда, разтоварване и първа продажба на калкан.

За всички останали пролетно-лятно размножаващи се риби възбраните за лов на риба са според от надморската височина на водните обекти.

За хората, които вършат любителски лов на риба, са избрани водоеми, в които риболовът е позволен в интервала на възбраната. Списък със свободните водоеми е оповестен на уеб страницата на земеделското министерство.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР