От днес влаковете на БДЖ - Пътнически превози ЕООД са

...
От днес влаковете на БДЖ - Пътнически превози ЕООД са
Коментари Харесай

От днес БДЖ е с нов график за движение на влаковете

От през днешния ден влаковете на " БДЖ - Пътнически транспорти " ЕООД са с нов график за придвижване. 
От компанията оповестяват, че в повечето райони на страната се резервира до момента настоящото разписание. Заедно с това  за възстановяване на обслужването на популацията има по-удобни връзки сред влаковете с благоприятни условия за пътешестване сред повече обитаеми места. Увеличен е и броят на бързите влакове в някои посоки, с което ще се усъвършенства връзката с железопътен превоз сред Северна и Южна България.
През идната година ще бъде повишен размерът на транспортите, заложен в подписания контракт с страната за осъществяване на публични транспортни услуги. За транспорт на пасажери ще се употребяват 576 влака, от които: 84 бързи влака, като четири от тях ще се движат единствено през летния сезон, 122 са пътническите влакове, 370 -  крайградските пътнически влака, някои от които ще се движат единствено в избрани дни от седмицата или избрани интервали от годината.
С новото разписание e планувано придвижването на пряк бърз трен Горна Оряховица - Пловдив - Горна Оряховица. Той ще се движи през Царева морава и Карлово и ще има удобна връзка за Габрово, както и за Хисар, с опция за непосредствено пътешестване до Казанлък, Калофер и курортните градове Павел баня и Баня. Сезонни нощни влакове ще пътуват сред София и Бургас през Подбалканската железопътна линия, както и сред Горна Оряховица и Бургас с директни вагони от София, Плевен и Русе с връзка в Мездра за пътуващите от Видин и Враца - за Бургас и в противоположното направление. 
Предвидено е придвижването и на 16 интернационалните бързи влака - два от тях ще се движат единствено през летния сезон, като заради въведените противоепидемични ограничения към момента няма да се реализира тяхното пътешестване през границите с Гърция, Турция и Сърбия.
Запазва се всекидневното придвижване на влаковете сред България и Румъния посредством интернационалната връзка по направлението София-Букурещ със утринния трен София - Варна с директни вагони за Русе и следобедния трен Русе - София с връзка в гара Русе за и от Букурещ. Другата опция за интернационална връзка сред България и Румъния е по направлението София - Крайова, която се реализира в гара Видин със утринния трен София - Видин.
В новото разписание са взети поради и плануваните по-мащабни поправки по железопътната инфраструктура, както и корекциите в маршрутите, тъй че измененията в разписанията на влаковете да бъдат минимални.
 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР