От днес, включително, и след края на грипната ваканция, като

...
От днес, включително, и след края на грипната ваканция, като
Коментари Харесай

Отлагат се организираните събития и училищните екскурзии

От през днешния ден, в това число, и след края на грипната почивка, като превантивна мярка против разпространяването на грип, остри респираторни болести и вероятни случаи на COVID-19, се преустановяват учебните събития, пътувания, екскурзии и визити на обекти, отвън образователните заведения на територията на цялата страна. Отлагат се и плануваните надпревари и олимпиади, няма да се реализират квалификации и образования на преподавателите до позволение за осъществяване на всеобщи мероприятия от Националния действен щаб.

Със заповед на министъра на опазването на здравето учебните заведения в областите Габрово и Плевен, където са регистрирани случаи на инфектирани с COVID-19, ще преустановят образователния развой до приемане на позволение от здравните управляващи. В двете области ще бъдат затворени яслите, детските градини, както и висшите учебни заведения.

До 11 март 2020 година продължава ваканцията за учениците от цялата страна. В случай на в допълнение оповестяване на неучебни дни, учебните заведения би трябвало да разработят свои проекти за преструктуриране на образователния материал и да обезпечат опция за отдалечено образование при нужда.

За неприсъствалите по преценка на родителите деца в детските градини няма да е належащо показване на записка за опрощение на отсъствията в интервал на грипна почивка. В детските градини остава наложително условие за медицински обзор на входа и спазване за недопускане на заболели или неизлекувани деца. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР