От днес във започна годишната кампания за ваксиниране срещу грип.

...
От днес във започна годишната кампания за ваксиниране срещу грип.
Коментари Харесай

Във Франция насърчават ваксиниране в един ден - срещу грип и ковид

От през днешния ден във стартира годишната акция за имунизиране против грип. Тя започва четири дни по-рано от в началото плануваното, като се съчетава с стратегия за имунизиране против Covid-19, която като се изключи че се пробва да доближи до неимунизираните, обезпечава и бустерни инжекции на нуждаещите се, предава БГНЕС. 

Франция е обезпокоена, че грипът и Covid-19 могат да провокират зимна рецесия от нови инфекции и смъртни случаи, по тази причина предлага едновременни ваксини на милиони хора в риск, оповестява Гардиън.
 Съединени американски щати упрекна двойка, пробвала да продаде секрети за атомните й подводници на Франция Съединени американски щати упрекна двойка, пробвала да продаде секрети за атомните й подводници на Франция
Инженерът от Военноморски сили на Съединени американски щати Джонатан Тоби и брачната половинка му Даяна може би са се пробвали да продадат информация за американските нуклеарни подводн...

В издадените тази седмица указания френските здравни управляващи приканват лекарите, медицинските сестри, фармацевтите и акушерките " редовно да предизвикват и двете имунизации " измежду хората от рисковите групи, които имат право на бустерна доза против Covid -19 и на противогрипна ваксина. В тях се споделя, че инжекциите могат да се слагат в един и същи ден, по една на всяка ръка.

В инструкциите се прибавя, че началото на зимния грипен сезон при продължаваща пандемия " усилва риска от коинфекция и развиване на затруднения и на смъртни случаи ".

Френските здравни органи се притесняват също, че тази зима хората може да са по-уязвими, защото през 2020 година е имало по-малко грипни инфекции поради общественото разграничаване и блокирането,.

„ Тази година грипът може да бъде мощен - наблягам може, тъй като предходната година нямахме грип и по тази причина имунитетът на популацията е по-нисък ", съобщи министърът на опазването на здравето Оливие Веран по телевизия BFM-TV.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР