От днес във Великобритания стартира програмата за масово ваксиниране на

...
Коментари Харесай

Във Великобритания започват ваксинациите срещу COVID-19, първият ваксиниран е на 90 |

От през днешния ден във Англия започва програмата за всеобщо имунизиране на популацията против COVID-19. Това ще става в определени от здравните управляващи лечебни заведения, отговарящи на условието имунизацията на „ Пфайзер “ и „ Бионтех “ да бъде складирана при минус 70 градуса, съобщи Българска телеграфна агенция.

90-годишна жена от Северна Ирландия стана първата имунизирана британка.

В навечерието на първото инжектиране на дози от имунизацията на „ Пфайзер “ и „ Бионтек “ ръководителят на националното опазване на здравето сър Саймън Стивънс съобщи, че „ това е преломен миг в борбата против коноравируса “.

Стивънс означи, че имунизирането ще продължи най-малко до идната пролет и предизвести хората в това време да бъдат доста деликатни.

Министърът на опазването на здравето Мат Ханкок написа в обществената мрежа Туитър, че дози от имунизацията са разпратени във всички елементи на Обединеното кралство.

Властите разгласиха и цялостен лист от девет предпочитани категории, като преди всичко са възрастните жителите на домовете за обществени грижи и техния обслужващ личен състав и хората над 80 години.

В Шотландия, Уелс и Северна Ирландия първите инжекции също ще бъдат сложени в лечебни заведения, поради условието на запазване на имунизацията на „ Пфайзер “ и „ Бионтек “.

Първите 800 000 дози от общо 40 милиона поръчани дойдоха от Белгия, което значи, че 400 000 британци могат да бъдат имунизирани.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР