От днес във Варненска област са в сила временни противоепидемични

...
От днес във Варненска област са в сила временни противоепидемични
Коментари Харесай

Много важно от днес във Варна! Вижте промените и си носете маските за всеки случай

От през днешния ден във Варненска област са в действие краткотрайни противоепидемични ограничения. Причината е в увеличената заболяемост от остри респираторни заболявания/ОРЗ/ и грип на територията на Област Варна, достигнала за интервала 15 – 21 януари 2024 година епидемиологични стойности от 213,68%.

До 31 януари на територията на област Варна се вкарват следните ограничения:

1/ Преустановяват се свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, профилирани институции за даване на обществени услуги, както и на обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни.

2/ Лечебните заведения следва да приведат в осъществяване направените проекти за деяние в изискванията на грипна зараза.

3/ Преустановяват се плановите съвещания на здрави бременни дами и кърмачета.

4/ Преустановяват се всички профилактични прегледи, наложителни имунизации и реимунизации.

5/ Да се организира прецизен всекидневен филтър в детските заведения за недопускане на болни деца. Да не се позволява разбъркване на групи и осъществяване на общи прояви в детските заведения. Да се прави постоянно проветряване на пространствата и засилена настояща стерилизация на повърхности, най-малко два пъти дневно. Да не се позволяват родители до вътрешните пространства на детските заведения.

Посочените краткотрайни противоепидемични ограничения ще бъдат изменени според от развиването на епидемиологичната обстановка на територията на Област Варна.

Контролът по осъществяването на актуалната заповед се разпорежда на шефа на Дирекция " Надзор на заразните заболявания “ към РЗИ – Варна.

Много значимо - да не забравите да си носите маски, тъй като е целесъобразно тяхното слагане от всички, които се намират в закрити публични места, в това число транспортни средства за публичен транспорт, лечебни и здравни заведения, аптеки, оптики, профилирани институции за даване на обществени услуги, административни институции и други места, в които се обслужват или имат достъп жители, ЖП гари и автогари, летища, търговски обекти, църкви, манастири, храмове.

Забраната не се отнася за улици, паркове и градини.

Препоръчително е да не се позволяват до работното място лица, с проявени признаци на грип и остри респираторни болести.

Учениците от Област Варна няма да прекъсват образователните занятия и ще не престават да посещават учебно заведение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР