От днес варненци и гостите на града ще могат да

...
От днес варненци и гостите на града ще могат да
Коментари Харесай

Във Варна вече може да се купува билет за автобуса и през телефона

От през днешния ден варненци и гостите на града ще могат да купуват билет за градския превоз и през телефона си. От общинското дружество чакат това да понижи опашките пред машините за билети в рейсовете и да им даде по-ясна визия за броя на пасажерите в другите часови пояси.

- на този уебсайт от 5 юли ще могат да се купуват онлайн билети за градския превоз. Скоро по-късно услугата ще е налична и като мобилно приложение.

" Колегите, които са създали самото приложение, пристигнаха при нас с предложение за партньорство. Тоест, ние не заплащаме нищо за самото приложение, както и за услугата ", изясни шефът на общинското дружество " Тасруд " инж. Младен Иванов.

Аналогично приложение към този момент има триумф в столицата.

Според екипа, създал приложението, няма заплаха за банковата информация на ползвателите. Всеки билет пък разполага освен с QR код, само че и с брояч, който отмерва интервала, през който е годен. Скоро всички билети и карти за превоз във Варна ще станат електронни, обявиха от общинското дружество " Тасруд ".

" За нас е значимо, с цел да можем да броим пасажерите, които са в рейса, с цел да можем да създадем вярно предугаждане по какъв начин би трябвало да е графикът на рейсовете ", добави инж. Иванов.

Електронните карти би трябвало да се валидират при всяко пътешестване, припомнят от предприятието.

Репортер: Ива Георгиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР