От днес ваксинираните с бустерна доза могат да изтеглят новите

...
От днес ваксинираните с бустерна доза могат да изтеглят новите
Коментари Харесай

Пуснаха новия сертификат за ваксинираните с бустерна доза

От през днешния ден имунизираните с бустерна доза могат да изтеглят новите си документи от уеб страницата. Документът беше одобрен от министър Асена Сербезова миналия четвъртък, откакто Европейската комисия вкара промени в метода на обозначаване на броя на поставените подсилващи дози в цифровия документ на Европейски Съюз за имунизация.

Според новите условия, които влизат в действие в целия Европейски Съюз от 1 януари 2022 година, бустерната доза за двудозовите ваксини ще бъде обозначена като „ 3/3 “ в документа, а при еднодозовите ваксини ще бъде отразена като “2/2 ”. Европейският документ по новия пример може да се изтегли от интернет портала на НЗИС,. За целта трябва да вкарат ЕГН, номер на персонална карта и Националния референтен номер (НРН) на поставената бустерна доза или номера на някой от предходните генерирани документи. 

Издадените досега документи за имунизация ще продължат да са годни на територията на Европейски Съюз, даже бустерната доза да е обозначена в документа по друг метод от признатите нови правила. 

От здравното министерство оповестяват още, че от през днешния ден всички български жители и лица със статут на непрекъснато, дълготрайно или дълготрайно престояване в Република България, имунизирани в чужбина, могат да си слагат бустерна доза ваксина против COVID-19 в страната и да им бъде публикуван дигитален Коронавирус документ на Европейски Съюз за сложена бустерна доза против COVID-19. Тази функционалност на системата беше основана от " Информационно обслужване "  АД по искане на Министерството на здравеопазването. Желаещите за бустерна доза у нас би трябвало да дават във имунизационния пункт формален документ, удостоверяващ приключен имунизационен цикъл в друга страна. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР