От днес в започва на учениците за COVID-19 чрез тестове

...
От днес в започва на учениците за COVID-19 чрез тестове
Коментари Харесай

В Румъния тестват учениците за COVID-19 с тестове със слюнка

От през днешния ден в стартира на учениците за COVID-19 посредством проби със слюнка, оповестява телевизия “Диджи24 “.

Тестовете бяха доставени на учебните заведения в края на предходната седмица. Препоръката е всеки възпитаник да се тества по два пъти седмично, като за тази цел бяха избрани дните понеделник и четвъртък.

Министерството на образованието прецизира, че са купени проби и за преподавателите и непедагогическия личен състав на учебните заведения. Те ще се тестват по същия метод, както и учениците. Учениците от гимназиите ще получават тестванията от учителите, а при по-малките деца тестванията ще се дават на родителите.
свързани новини1642на 13.11.2021
Българска телеграфна агенция отбелязва, че едно от безпокойствата по отношение на е че липсва общоприета процедура за предаване на резултатите. В някои учебни заведения ще се прави в класната стая, само че редица други образователни заведения взеха решение това да става у дома, тъй че процедурата да се следи от възрастен, който да следи дали пробата се употребява вярно. се базира на добросъвестността на родителите, само че кой ще подсигурява, че родителят ще съобщи вярно резултата, пита медията.

Сайтът Зиаре показва, че някои учители и класни ръководители са поискали от родителите да попълнят декларация на лична отговорност, с която удостоверяват резултата от теста.

Общо 6,5 милиона теста въз основата на слюнка бяха доставени в учебните заведения и раздадени на учениците и личния състав.

Румъния регистрира възстановяване на епидемиологичната обстановка в последните седмици, само че установяването на два случая на разновидността Омикрон провокира безпокойствие.

Вчера в страната бяха регистрирани 916 нови случая на коронавирусна зараза и 78 смъртни случая. В интензивни отделения се намират 910 пациенти. От началото на имунизационната акция в страната са сложени 15 128 779 дози ваксина. До момента 7 523 356 румънци са се ваксинирали с цялостната скица, а 1 654 532 души са получили и бустерна доза.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР