От днес в украинската столица Киев са в сила нови,

...
От днес в украинската столица Киев са в сила нови,
Коментари Харесай

Нови COVID-19 ограничения в Киев след рязък ръст на заразените

От през днешния ден в украинската столица Киев са в действие нови, по-строги ограничения за преодоляване на внезапния растеж на инфектираните с ковид, осведоми " Ройтерс " и отбелязва, че сходна наклонност се следи в доста други страни от Източна Европа на фона на ниското ниво на имунизацията в района.

При влизане в заведения за хранене, кафенета, развлекателни обекти, фитнеси и молове жителите на Киев към този момент би трябвало да показват имунизационен документ или доказателство за негативен тест за COVID-19. Работещите в сходни обекти би трябвало да са имунизирани.

Общинските управляващи споделиха, че специфични екипи ще наблюдават дали тези ограничавания се съблюдават в градския превоз, тъй като те ще важат и за него.

Служители на полицията и Националната армия ревизират хората на входовете на метрото за имунизационни документи . В заведенията за хранене и кафенетата също се изисква документи от клиентите.

" Смятам всичко това за належащо, тъй като за жалост, другояче хората не схващат. Трябва да се имунизираме. Трябва да стимулират хората по някакъв метод (да го направят) ", сподели пред Ройтерс Юлия Лисок, банкова служителка. " За страдание, Украйна е с едно от най-ниските нива на имунизация, а това не ни приближава до Европа ", добави тя.

Към днешна дата публично записаните инфектирани с ковид в Украйна са към 2,94 млн души, от които са умряли 68 027 души.

Само 7,4 милиона души или по-малко от една пета от към 41-милионното население са изцяло имунизирани.

Украинското държавно управление направи имунизацията наложителна за някои категории държавни чиновници. Властите се надяват новите ограничения да доведат до ускорение на акцията.

Русия също наложи строги противоепидемични ограничения, откакто ежедневната смъртност от коронавирус доближи рекордни нива.

В Полша, която също граничи с Украйна, общият брой на случаите на заразяване с ковид надвиши в петък прага от 3 милиона.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР