От днес в Уелс става задължително представянето на Covid сертификат

...
От днес в Уелс става задължително представянето на Covid сертификат
Коментари Харесай

Въвеждат COVID паспорти за клубове и масови събития

От през днешния ден в Уелс става наложително представянето на Covid документ за посещаване в нощни клубове и за присъединяване в събития с доста хора.

Всички над 18 години ще би трябвало да демонстрират или негативен антигенен тест, или доказателство за цялостно имунизиране. Ръгби срещата на Уелс с Нова Зеландия на 30 октомври ще бъде първото огромно всеобщо събитие, за което ще се изискват Covid паспорти.

Решението визира всички събития, на които участват над 10 000 души, в това число спортните; събития навън, където не се седи, с повече от 4 000 участници; събития на закрито, където не се седи, с повече от 500 души и нощните клубове.

Някои притежатели на нощни клубове не утвърдиха мярката, само че други считат, че това им дава по-голяма сигурност.

Първият министър на Уелс Марк Дрейкфорд разяснява, че евентуално някои хора ще търсят малки врати в новата скица, само че е уверен, че като цяло хората ще съблюдават наредбите.

Решение за въвеждането на Covid паспорти бе взето и в Шотландия на 1 октомври, само че използването на мярката ще стартира от 18 октомври. В Англия Covid паспортите не са наложителни, само че се изискват на избрани места и събития.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР