От днес в цялата страна идват студ, дъжд и сняг.

...
От днес в цялата страна идват студ, дъжд и сняг.
Коментари Харесай

Неделя носи в цялата страна студ, дъжд и сняг

От през днешния ден в цялата страна идват мраз, дъжд и сняг. Предупредителен жълт код за предстоящи значителни превалявания е разгласен в четири области на Южна и Югоизточна България, предава в неделя организация БГНЕС.

Над 20 литра дъжд на кв.м. може да доближи количеството в областите Кърджали, Ямбол, Бургас и Хасково.

През миналата валя в съвсем цялата страна. Вятърът смени посоката си и стана северозападен.

В неделя преваляванията ще не престават и в композиция със захлаждането и към обяд дъждът във високите полета от Западна България и Предбалкана към този момент минава в сняг. По-късно денем и на повече места от Северна България ще завали сняг.

Дневните температури ще са сред 1 и 6 градуса. Следобед от запад се чака прекъсване на преваляванията. По високопланинските проходи ще има условия за навявания.

През новата седмица времето ще е мразовито със утринни температури до минус 10 градуса. Ще превалява и сняг, и дъжд. Във вторник ще се обясни на всички места и още веднъж ще бъде студено.

Сутрешните температури тук-там ще паднат до минус 7 - минус 9 градуса, дневните ще бъдат до към 4 градуса над нулата, за София към 0 градуса.

В сряда ще застуди още малко, като дневните температури тук-там в Западна България ще са негативни – към минус 1 градус, до 2 над нулата, в Източна България - до към 4 градуса.

От четвъртък – 21 декември до Бъдни вечер – неделя, ще остане студено, не се чакат основни превалявания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР