От днес в троянското село Орешак започва традиционният панаир на

...
От днес в троянското село Орешак започва традиционният панаир на
Коментари Харесай

В троянското село Орешак започва традиционният панаир на занаятите

От през днешния ден в троянското село Орешак стартира обичайният панаир на занаятите. Той ще продължи до 16 август и е отдаден на храмовия празник на Троянския манастир "Успение Богородично " - Голяма Богородица.

Заради пандемията от ковид тази година организацията за панаира е по- друга. Кметът на община Троян Донка Михайлова разясни, че ще е в региона от Националното ревю на художествените занаяти и изкуства /НИХЗИ/ до кръчма "Горски ъгъл ", при разстояние сред сергиите най-малко 2 метра. Така няма да се разреши разбъркване на двата потока - пазаруващи и участващи в литийното шествие.

Ще се позволяват единствено занаятчии и троянски производители, няма да има търговци, които не оферират лично произвеждане артикули. С цел обезпечаване на опция за консумация на гостите на панаира, ще бъде позволено единствено на притежателите на категоризираните заведения за хранене, в границите на позволената им открита комерсиална повърхност пред заведението, да изнесат скари за подготвяне и продажба на храна.
Официалното разкриване на панаира е през днешния ден от 18 часа пред НИХЗИ.

Вече е почнала организацията и за утрешния празник в Троянската света обител, който ще стартира от довечера с Празнично вечерно свещенодействие с чина на Опелото на Пресвета Богородица, оповестяват от манастира.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР