От днес в продължение на три дни е решаващата пленарна

...
От днес в продължение на три дни е решаващата пленарна
Коментари Харесай

Парламентът на Кипър обсъжда държавния бюджет

От през днешния ден в продължение на три дни е решаващата пленарна сесия на Народното събрание на Кипър за разискване на държавния бюджет за 2024 г. 

Това е първият бюджет, квалифициран от държавното управление на президента Никос Христодулидис и отразяващ неговите цели за развиването на страната. Гласуването на главния финансов закон ще се състои в сряда, съобщи БНР.

Устойчиво развиване, структурни промени, фискална дисциплинираност и финансова непоклатимост е политиката на държавното управление, заложена в бюджета за 2024 година, сподели министърът на финансите Макис Керавнос в навечерието на влизането му в пленарната зала. Той акцентира, че плановете за следващата година се основават на реалистични макроикономически прогнози, като регистрират всички опасности и несигурности.

Растеж на стопанската система, понижаване на инфлацията и безработицата ще са трендовете в Кипър следващата година. Приходите в бюджета се усилват със 7,2%, а плануваните разноски - с 6,4% спрямо тази година. Излишъкът ще доближи 2,8% от брутния вътрешен артикул, демонстрират държавните сметки, които Народното събрание би трябвало да утвърди.

105 промени, препоръчани от депутатите в държавния законопроект, ще бъдат импортирани през днешния ден в пленарната зала. Те целят редуциране на заплащания и по-силен парламентарен надзор върху ръководството на държавните средства.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР