От днес в областите Варна, Плевен, Шумен и Търговище се

...
От днес в областите Варна, Плевен, Шумен и Търговище се
Коментари Харесай

Варна и още три области затягат COVID мерките от днес

От през днешния ден в областите Варна, Плевен, Шумен и Търговище се вкарват краткотрайни противоепидемични ограничения против разпространяването на Covid-19.

Във Варна маските още веднъж стават наложителни в магазините и в градския превоз, както и в лечебни заведения, аптеки, оптики, профилирани институции за обществени услуги, администрации, гари. В детските заведения би трябвало да бъде засилен филтърът за деца със признаци.

Свиждания в лечебните заведения ще се позволяват единствено при пациенти, признати за повече от 5 дни, по преценка на лекуващия доктор.

В Плевен маските също са наложителни в публичния превоз.

В града маските с изключение на в публичните транспортни средства стават наложителни още за всички лица в лечебните заведения, аптеки, оптики, дрогерии, местата за обществени услуги. Работодателите са длъжни да провеждат съответни ограничения, указани в заповед на РЗИ, при опция работата да е в отдалечена форма. Изисква се отдалеченост от 1,5 в търговски обекти, обезпечаване на дезинфектант за ръцете. Засилва се утринният филтър за детските заведения за недопускане на деца с клинични признаци на ковид. Контролът на тази заповед се реализира от РЗИ, Министерство на вътрешните работи и кметовете на 11-те общини. Мерките са избрани до 31 август.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР