От днес в област Благоевград влизат в сила нови ограничителни

...
От днес в област Благоевград влизат в сила нови ограничителни
Коментари Харесай

Вечерен час за непълнолетните в Благоевград

От през днешния ден в област Благоевград влизат в действие нови ограничаващи ограничения против разпространяването на ковид. С решение на Областния спешен щаб в региона всички възпитаници от 5-и до 12-и клас ще преминат за седмица в онлайн образование, а учениците в понижен стадий ще продължат да вървят на учебно заведение присъствено.

Лицата под 18-годишна възраст няма да могат да излизат на открито или да посещават публични места след 20 ч. без възрастен компаньон.

" След като се сътвори организацията, учениците идват в учебно заведение и влизат в стаите, в които се провежда тестването, това най-често са класните стаи. Тестването се извърша от педагогическия и непедагогическия личен състав, и със съдействието на родителите. Тестването за учениците еднократно в седмицата,това е първия образователен ден от седмицата, изясни в " Денят стартира " Методи Попов - шеф отдел " Организационно-методическа активност и надзор " към РУО-Благоевград.

" Ако възпитаник излезе с позитивна проба, уведомяват се родителите, които взимат ученика и следва да се извърши наново тестване в лабораторни условия. До момента в който не се удостовери позитивната проба, учениците остават и се образоват присъствено. Ако се удостовери позитивна проба, паралелката се карантинира ", обясни още Методи Попов.

Той разгласи, че рекомендацията на РУО-Благоевград е даже учителите, които имат ваксина или зелен документ, да се тестват два пъти седмично.

От през днешния ден детските градини и ясли в община Разлог остават затворени.

Вижте и още във включването на Владислава Миланова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР