От днес в класните стаи се връщат едновременно по пет

...
От днес в класните стаи се връщат едновременно по пет
Коментари Харесай

Матури 2021: Как ще положат изпит учениците в изолация?

От през днешния ден в класните стаи се връщат по едно и също време по пет випуска от прогимназиален и гимназиален стадий, вместо досегашните три. В графика за ротация на класовете към учениците от 5., 9. и 12. клас в учебно заведение се връщат и тези от 6. и 11. клас. Неизвестните към организацията на матури те обаче остават.

" Станах по-мързелив, доста безгрижно минаваха моите дни. Вкъщи имаш легло и видеоигри, които да те разсейват. В клас мога да съм доста по-концентриран “, споделя възпитаник от 11. клас в столичното 137-о учебно заведение.

" Няма заболели сътрудници, едно дете е в карантина “, уточни шефът на учебното заведение.  

" Връщането в клас е след разбор на данните на Министерството на здравеопазването “, изясни Ваня Кастрева, шеф на Регионалното ръководство на образованието в София.

" Най-близко следва държавният зрелостен изпит, в случай че някои от учениците се разболеят, имаме и втора матура – през агуст-септември. Към сегашния миг учениците, които са контактни на заболели с ковид, надлежно карантинирани, могат да се явят на държавен зрелостен изпит, откакто показват негативен PCR тест и да бъдат в независими зали до 5 души “, уточни Кастрева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР