От днес в Кипър започва третата фаза на облекчаване на

...
От днес в Кипър започва третата фаза на облекчаване на
Коментари Харесай

Кипър отваря границите си за туристи |

От през днешния ден в Кипър стартира третата фаза на облекчение на ограниченията против ковид и излизане от наложения през януари народен локдаун. Страната възобновява полетите и работата на летищата си и стартира да приема задгранични туристи, като България е в „ алената ” категория страни, заяви БНР.

Днес в класните стаи се връщат учениците от лицеите и техникумите. Отварят се още веднъж музикални школи, просветителни центрове и други институции за извънучилищни занимания, спортни уреди на закрито, фитнес зали, басейни, галерии. Гимназистите ще влязат в учебно заведение след две седмици, от 16 март.

От същата дата ще възобновят работата си заведения за хранене, кафенета и други заведения за публично хранене.

Дотогава остават в действие и рестриктивните мерки за излизане от у дома (два пъти дневно с изпращане на смс), и вечерният час (от 21 до 5 ч.).

Всички, които се връщат на работните си места през днешния ден – учители, учебен личен състав, работещи в другите обекти, които се отварят, наложително би трябвало да имат негативен резултат от бърз тест за COVID-19. Тестовете се правят гратис в границите на проведената от Министерството на здравеопазването национална скринингова акция.

С облекчаването на рестриктивните мерки и рестартирането на още стопански браншове ще се ускори контролът за съблюдаване на здравните условия за предотвратяване от разпространяване на ковид. За задачата държавното управление разгласи набирането на 260 безработни за „ Коронавирус инспектори ” със заплата от 1000 евро.

Ограничителните ограничения се отстраняват гладко и последователно, с цел да не се слагат под риск постигнатите положителни резултати в битката против разпространяването на ковид, само че и в това време да се даде въздух на жителите и бизнеса, акцентира здравният министър Константинос Йоану. В последните две седмици в страната се правят по към 30-40 000 теста дневно, като позитивните резултати от тях са единствено към 0.5%.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР