От днес в ход е традиционната акция Зима - Безопасно

...
От днес в ход е традиционната акция Зима - Безопасно
Коментари Харесай

Установиха над 1200 нарушения на пътя за седмица в Сливенско

От през днешния ден в ход е обичайна акция „ Зима ” - „ Безопасно шофиране при зимни условия ”.На територията на Областната дирекция в Сливен се организират профилирани интервенции по надзор на скоростта, дееспособност, определяне на водачи, използвали алкохол и/или наркотични субстанции, както и сигурност на пешеходците.

За интервала от 11 до 17 ноември на територията на ОД на МВР-Сливен са установени 1248 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата включително за скорост, неспазване на пъти знаци, погрешно държание на пешеходци, лишаване на преимущество на пешеходци, погрешно паркиране, както и за погрешно придвижване на колела и самостоятелни електрически транспортни средства /тротинетки/. Съставени са 188 актове за административни нарушавания и 1060 фишове, от които 502 електронни за превишаване на скоростта. Установени са водачи, използвали алкохол, от които 2 над 1,2 промила, за което са формиран бързи производства. Трима са отказали да бъдат тествани за приложимост на алкохол и наркотични субстанции. Санкционирани са 5 неправоспособни водачи.

На място при инспекция на пътя са връчени 111 наказателни постановления и ел.фишове.

Наложени са 48 наказания за нарушавания на разпоредбите за престой и паркиране в регионите на пешеходни пътеки, кръстовища и на спирки от градския превоз. Санкционирани са 63 пешеходци за секване на нерегламентирани места, от които 3 за секване при червен сигнал на светофара. 10 пешеходци са санкционирани за ненадейно излизане и рисково секване на пътното платно.

За една седмица са извършени 5 интервенции по метода широкообхватен надзор на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. 81 екипа са осъществили линеен надзор по автомагистрала „ Тракия ” и основните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

Третата акция в границите на акция „ Зима ” - „ Безопасно шофиране при зимни условия ” е ориентирана към водачите на моторни транспортни средства, техническата редовност на колите и държанието на водачите по отношение на пешеходците. Тя ще се организира за времето от 21 до 30 ноември. Ще се реализира надзор над техническата редовност на колите и подготовката за придвижване при зимни условия - инспекция на гумите, при които дълбочината на грайфера би трябвало да бъде равна на 4 мм или по-голяма, осветителните системи, системите за разчистване на стъклата, оборудването на автомобила със наложителните триъгълник, жилетка, аптечна, пожарогасител.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР