От днес в Германия важат нови, по-строги ограничения заради Ковид-19,

...
От днес в Германия важат нови, по-строги ограничения заради Ковид-19,
Коментари Харесай

Гняв и насилие: тежки сблъсъци заради Ковид-мерките в Германия


От през днешния ден в Германия важат нови, по-строги ограничавания поради Ковид-19, които се вкарват поради разпространяването на Омикрон. Едновременно с това не стопират митингите против ограниченията, които стават все по-ожесточени.

Без маски и отдалеченост: в центъра на Манхайм към 2 хиляди души стачкуваха против ограничаващите ограничения

От през днешния ден в последните немски провинции, които не бяха въвели рестрикции поради разпространяването на, важат. Частни събирания са вероятни най-вече до 10 индивида – имунизирани или преболедували, като децата до 14-годишна възраст не влизат в тази численост.

За неимунизираните рестриктивните мерки са още по-строги: едно домакинство може да се среща с до двама индивида от друго домакинство.

Сблъсъци с полицията и задържани стачкуващи

На този декор хиляди по улиците на Германия през вчерашния ден. 6500 души в Росток, провинция Мекленбург-Предна Померания, стачкуваха както против новите правила, по този начин и против наложителната имунизация. На девет души са повдигнати обвинявания за оказване на опозиция, нанасяне на телесна щета, увреждане на имущество и потребление на знаци на противоконституционни и терористични организации, оповестиха от полицията.
Редакцията предлага
В Саарбрюкен в митингите се включиха към 3000 души, колкото и в Котбус, в Гера – две хиляди, в Кайзерслаутерн – 1500.

В провинция Саксония се стигна до конфликти, откакто полицията се опита да разпръсне огромни скупчвания на хора. В град Бауцен повече от 10 индивида бяха ранени, има и развалени коли. Полицаите се пробвали да спрат към 100 индивида, които ги нападнали с бутилки и пиротехника, а чиновниците на реда дали отговор с палки и сълзотворен газ. Между 500 и 600 души били предвождани от “хора, които евентуално принадлежат към екстремисткия набор ”, оповестиха от полицията.

В Дрезден към 500 индивида се събраха в нарушаване на настоящата разпоредба, която разрешава събирания на не повече от 10 души. Една жена е потърпевша от пикантен спрей, употребен както от полицията, по този начин и от стачкуващи. Има арестуван участник в демонстрацията.

Протести се организираха още в Северен Рейн-Вестфалия, Хесен, Долна Саксония, Бавария и Баден-Вюртемберг.

Местните управляващи са за по-строги ограничения

Съюзът на немските градове и общини настоя полицията и правосъдната система да подхващат поредни дейности против които нарушават закони по време на демонстрациите си.

“Държавата би трябвало да начертае ясни граници на демонстрациите против имунизацията “, съобщи пред „ Райнише Пост “ ръководителят на организацията Герд Ландсберг. Нарушения като присъединяване в демонстрации, които не са авансово декларирани, или, съгласно Ландсберг, би трябвало да се санкционират с огромни санкции и даже отнемане от независимост. “Може би някои ще се изплашен в случай че знаят, че при присъединяване в необявени демонстрации, и изключително в насилствени конфликти с служители на реда рискуват да получат фрапантни санкции. ”

Протестите затрудняват оперативната работа

Полицейският профсъюз GdP се притеснява, че ресурсите, употребявани за митингите, могат да попречат на останалата работа на полицията. Сериозните старания, които се поставят, от време на време изискват “пренебрегване на други полицейски задания, да вземем за пример наблюдението на трафика ”, съобщи ръководителят на синдиката на GdP Оливер Малхов. “Въпросът е какъв брой дълго жителите ще търпят на нарушителите да им се разминава, тъй като полицията не съумява да ги преследва. ”

Всичко това може да до докара и до срив на доверието към полицейските органи. “Страхувам се, че полицията още повече ще се трансформира в гръмоотвод за гнева на жителите “, прибавя Малхов.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР