От днес в Брюксел влизат в сила допълнителни мерки срещу

...
От днес в Брюксел влизат в сила допълнителни мерки срещу
Коментари Харесай

Удължават вечерния час в Брюксел заради пандемията

От през днешния ден в Брюксел влизат в действие спомагателни ограничения против ковид заради рязкото увеличение на инфектираните. Данните за предходната седмица демонстрират, че откритите всекидневно случаи в страната са към 12 500 или с 44 на 100 повече от миналата. Хоспитализираните са към 468 души на ден, което с 85 на 100 повече, а умрелите в резултат на ковид са 10 810, предава БНР.

Първото, което се променя, е удължаването на вечерния час от 22 до 6 ч., който досега беше от среднощ до 5 часа сутринта. Спортните зали се затварят, също и културните институции. Забранено е организирането на спортни надпревари, както и на учебни екскурзии. Носенето на маски на публични места става наложително. 

Затворени са всички заведения, а тези, които разнасят храна, завършват работа в 22 ч. Всички магазини затварят в 20 ч, като е позволено да пазари един човек от домакинство. Всички места за религиозни прояви в това число църкви и джамии са затворени. Няма да има шествия за Хелоуин. Късно нощес стана ясно, че от сряда гимназистите ще продължат образованието си от отдалеченост до края на седмицата. След това всички възпитаници излизат в постоянната си едноседмична почивка, която е удължена с още три дни за френскоговорещите учебни заведения.

Малко по-омекотени са ограниченията в район Валония. Там, да вземем за пример, имат право да пазарят 2-ма души от домакинство, а деца до 12 години могат да спортуват на закрито. Тези ограничения и за двата района към този момент са до 19-ти ноември, като могат да бъдат преразглеждани съгласно развиването на обстановката.

На този стадий ограниченията във Фландрия не са изменени. Премиерът Ян Янбон не изключи опцията да направи това, само че до през вчерашния ден вечерта нямаше решение в тази тенденция. Той предизвести, че след към 2 седмици може да се направи действителна преценка за резултата от въведените ограничения и добави, че каквото и да се случва, би трябвало да взема превес хладният разсъдък.  

Забранен е достъпът на публицисти до Комисията и Съвета, а от Европейския парламент упорито ги приканват да не отиват там, в случай че не е извънредно неотложно. По последна информация, ще бъде понижен броят на физическите срещи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР