От днес в болниците в Кипър се спират всички планови

...
От днес в болниците в Кипър се спират всички планови
Коментари Харесай

Кипър постави болниците в повишена готовност заради Омикрон

От през днешния ден в лечебните заведения в Кипър се стопират всички планови и неспешни интервенции , заяви БНР. Целта на мярката е здравната система да има запас при положение на увеличение на приетите в болница с ковид и на фона на опасенията от нахлуване на новия вид Омикрон.

До дни в страната се чака особено съоръжение за неговото разкриване.

Всички лечебни заведения ще одобряват единствено незабавни случаи от през днешния ден, разпореди здравният министър Михалис Хаджипанделас. Освен това всички частни лечебни заведения , в това число тези, които не са регистрирани в националната здравноосигурителна система / " Gesy " /, се слагат в подготвеност да обслужват пациенти от държавните лечебни заведения . Те би трябвало да одобряват заболели от незабавните отделения на държавните лечебни заведения, които колите за спешна помощ ще транспортират непосредствено до тях, както и пациенти, намиращи се на лекуване в държавните лечебни заведения при нужда, се споделя в издаденото от здравния министър разпореждане.

Новият ред цели да разтовари най-много петте огромни регионални лечебни заведения, с цел да могат те да реагират съответно при възможен скок на заболелите от ковид.

Въпреки че през последната седмица случаите на новозаразени в Кипър се усилиха до над 500 дневно , броят на приетите в болница пациенти не нараства обезпокоително, което се дължи на имунизацията, регистрира здравното министерство.

През идващите дни се чака в Кипър да дойде ново съоръжение за разкриване на разновидността Омикрон, което ще разреши резултатите да се получават по-бързо, в сравнение с в този момент, заяви в здравният министър Михалис Хаджипанделас.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР