От днес в Белгия влизат в сила допълнителни мерки срещу

...
От днес в Белгия влизат в сила допълнителни мерки срещу
Коментари Харесай

Роптаем срещу мерките у нас, но ето какво се случва в Германия и Белгия от днес

От през днешния ден в Белгия влизат в действие спомагателни ограничения против разпространяването на Ковид-19.

Предвижда се най-малко доникъде на декември всички магазини, които не оферират "основни " артикули, да затворят. Работата от вкъщи става наложителна, учебните заведения няма да отворят порти най-малко до 15 декември.

По най-нови данни в Белгия дневно от Ковид-19 умират приблизително по над 100 души и броят на жертвите от епидемията към този момент приближава 12 хиляди. Един от трима изследвани се оказва инфектиран.

Лекари оповестяват, че поради дефицит на кревати и инсталация към този момент има заболели, които издъхват от липса на нужна и навременна грижа.

В цялата страна е в действие вечерен час, друг за обособените райони (от среднощ до 5.00 ч. във Фландрия и от 22.00 ч. до 6.00 ч. в останалите области).

Няма да работят магазините за облекло и обувки, фризьорските салони и всички други търговски обекти, които не оферират храна, питиета или артикули за бита.

В светлите часове на денонощието няма ограничавания за свободата на придвижване, само че са в действие ограниченията против скупчването на хора. Спортуването и разходките навън са позволени при съблюдаване на противоепидемичните условия.

Френскоезичната социална телевизия ЕрТеБеЕф заяви, че вкарва обвързване всички водещи, кореспонденти и посетители в студиото или на външни снимачни площадки да носят маски.

Ще бъде допускано изключение единствено за водещите, които работят в студиото сами. Подобен метод започнаха и други белгийски и френски медии с желанието да убедят жителите в нуждата да съблюдават защитни ограничения на всички места.

Подобно е ситуацията и в Германия, където случаите също порастват лавинообразно бързо.

Частичната карантина, която влиза в Германия от през днешния ден до края на месеца, включва затваряне на нощни заведения, питейни заведения, музеи, театри, кина, опери и концертни зали, спортни клубове и фитнес зали.

Ресторантите ще могат да продават храна единствено за у дома, козметични услуги и масажни студия също би трябвало да излязат в насилствен отпуск, само че фризьорските салони ще останат отворени.
Отворени остават и учебните заведения и детските градини. Новите ограничавания плануват хората да могат да излизат на публични места единствено с членове на своето и още едно домакинство.

Магазините остават отворени, само че в тях ще могат да влизат единствено стеснен брой клиенти – по един човек на 25 квадратни метра.
Германия също ще прави преоценка на обстановката след първите две седмици от въвеждането на рестриктивните мерки и ще реши дали някои от рестриктивните мерки да отпаднат. Новите ограничения ще костват към 10 милиарда евро, които ще бъдат изплатени като помощи на засегнатите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР