От днес в Австрия влиза в сила законът, който прави

...
От днес в Австрия влиза в сила законът, който прави
Коментари Харесай

Изискването за задължителна ваксинация на всички пълнолетни граждани в Австрия влезе в сила от днес

От през днешния ден в Австрия влиза в действие законът, който прави имунизацията против Ковид-19 наложителна за пълнолетното население в страната, съобщи ДПА. Президентът Александър Ван дер Белен през вчерашния ден подписа федералния закон за наложителната имунизация, откакто той беше утвърден в Народното събрание.

Това е най-строгият по рода си закон в Европа. В прилежаща Германия да вземем за пример въвеждането на наложителна имунизация за цялото население към момента е предмет на разискване. Италия и Гърция вкараха наложителни ваксини единствено за по-възрастните си жители.

Новото предписание в Австрия се отнася до всички пълнолетни лица, като се изключи бременните дами и тези, които не могат да се имунизират по медицински аргументи. Хората, които скоро са се възстановили от ковид, също могат да бъдат изключение, само че при избрани условия.

Глобите за извършители на закона ще доближават до 3600 евро и ще бъдат налагани от средата на март. Едва тогава ще стартират да се вършат и инспекции на случаен принцип за спазването на закона. В Австрия изцяло имунизирани против Ковид-19 са към 70 % 9-милионното население.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР