От днес в Австрия влиза в сила закон за задължителна

...
От днес в Австрия влиза в сила закон за задължителна
Коментари Харесай

Задължителна ваксинация от днес в Австрия

От през днешния ден в Австрия влиза в действие закон за наложителна имунизация против Ковид-19 за всички поданици на страната, навършили 18 годишна възраст. Според австрийските управляващи тази последна мярка ще предотврати бъдещи локдауни, както и е тип предварителна защита против препълването на болничните кревати в здравните заведения.

Страната се трансформира в първата в Европейския съюз, приела наложителната имунизация против ковид.

Около 72% от австрийците към този момент са изцяло имунизирани.

" Правителството е доста наясно, че това в действителност е съществено стъпка и сложна мярка ", съобщи Каролин Едстадлер, министър на Европейски Съюз и конституцията.

Санкцията за неспазващите закона и отказващи да се имунизират е парична санкция от 600 до 3600 евро. Изключения се позволяват за бременните и за тези, които не могат да се имунизират по медицински аргументи.

Actualno.com напомня, че предишния месец долната камара на австрийския парламент утвърди законопроекта за наложителна имунизация против ковид. Текстът бе утвърден с огромно болшинство, макар че среща огромна съпротива измежду австрийката общност и поражда митинги. Законопроектът бе подсилен от консерваторите, зелените, социалдемократите и либералите, а против него се оповестиха съперниците на имунизацията от крайнодясната Австрийска партия на свободата.
ТЕМА преди 35 минути 367 преди 38 минути 1312 преди 54 минути 325
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР