От днес Университетска болница Медика “ разкрива още 21 интензивни

...
От днес Университетска болница Медика “ разкрива още 21 интензивни
Коментари Харесай

Двойно повече легла за интензивно лечение в Русенско

От през днешния ден Университетска болница " Медика “ разкрива още 21 интензивни кревати за лекуване на пациенти с COVID-19. Това излиза наяве от диалога сред регионалния шеф Галин Григоров и административния шеф на лечебните заведения Алисе Муртезова.
Досега в болничното заведение имаше 9 изцяло оборудвани реанимационни кревати, а от през днешния ден те са 30. Така в района действат към този момент общо 42 кревати за пациенти, страдащи от коронавирусна зараза и имащи потребност от интензивно лекуване, което е тъкмо два пъти повече от до момента. До 10 декември техният брой в двете академични лечебни заведения в Русе беше общо 21, като 9 от тях бяха в УМБАЛ " Медика “, а останалите 12 в УМБАЛ " Канев “. Сега разпределението към този момент е 30 интензивни кревати в УМБАЛ " Медика Русе “ и 12 в УМБАЛ " Канев “.
 Коронавирус aбсурд: Бездомниците в Русе би трябвало да платят PCR тест, с цел да получат заслон Коронавирус aбсурд: Бездомниците в Русе би трябвало да платят PCR тест, с цел да получат заслон
По време на пандемията зимният сезон ще е съществено предизвикателство за хората без заслон в Русе. Настаняването им тази година в Центъ...
Броят на неинтензивните кревати остава неизменен. Те са 478. Така общо леглата за лекуване на пациенти с коронавирусна зараза в региона станаха 520, като 42 от тях са реанимационни. Необходимо е да се означи, че решението на управлението на Университетска болница " Медика Русе “ за увеличение на интензивните кревати е подбудено от непрестанно възходящия брой на хората с COVID-19, които имат потребност от интензивни грижи. От лечебното заведение показват още, че там се лекуват пациенти освен от Русенско, само че и от доста други области на страната. Два от новите реанимационни апарата са подаяние. Единият е от компания " Астра Биоплант “, а другият е от инж. Михаил Серафимов. Останалите са за сметка на лечебното заведение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР